Kanavat #starseeds irkissä!

IRCnet- ja Quakenet-verkoissa on kanava nimeltä #starseeds (huomaa, monikkomuodossa). IRCnetin kaimakanavalle pääsee webchatin avulla myös, mutta kyllä sinne pääsee esim. mIRC-klientillä tai irssin avulla. Valitse nimimerkkisi ja lue vaikka alla oleva pikaopas (huom. Quakenetin kanavalla on enempi eloa):

- Trollaus, häiriköinti (spammaus, riidanhaasto...), perseily ja floodaus eivät ole hyväksi. Nämä koskevat jokaista kanavalla olevaa irkkaajaa. Eri sairaudet eivät oikeuta häiriköintiin toisia kohtaan. Tietty jokainen meistä on uniikki ja ainutlaatuinen yksilö.

- Vältä HUUTAMISTA ja jatkuvaa Caps Lockin päällä pitoa. Vertaa: "ONKO TÄÄLLÄ KETÄÄN?" Tuo on kuin huutaisit toisen korvaan.

- Yleisen viihtyvyyden takia alkuun häiriköijää varoitetaan kanavalla nuhteilla, että tämä tietää tekevänsä väärin. Ellei uskota nuhteita, niin sitä seuraa sitten kick joka on jo vakavempi varoitus. Potkiminen on vasta viimeinen varokeino

- Jos häiriköintiä vain jatketaan, tulee kickban, eli porttikielto kanavalla tietyksi ajaksi. Tämä on sen takia, että viihtyvyys ja asialinja säilyy kanavalla rauhallisin merkein myös niillä, jotka haluavat jutella aiheesta.

- Tuon porttikiellon eli bannien asetus tulee sen mukaan, miten vakavaan asiaan joku syyllistyi.

- Jos juuri sinua taas joku kehottaa häiriköintiin, älä noteeraa tätä, trolleja ei kannata ruokkia varsinkaan osoittamalla ärsyyntymisen merkkejä, koska tämä on heidän tavoite (trollit saavat tästä pimeää energiaa).

- Tavallinen kanavalainen voi itse asettaa trollit myös ignoreen komennolla /ignore ja muista, että trolli ei epäröi mennä henkilökohtaisiin loukkauksiin, todettu asia kokemuksesta. Jos trollaaja lähettää sinulle loukkaavan privan, niin on parempi, ettet vastaa privaan mitään, niin hän kyllästyy.

- Kanavilla on erilaisia ihmisiä. Jokaisella on omat mielipiteensä ja jokainen on yksityishenkilö, myös operaattorit ovat yksityishenkilöitä.

- Huomaa! Quakenetin kanavalla on toisinaan käynyt ns. stalkkeribotteja, joille tyypillistä on avointen proxyjen, tai tor-hostien käyttö. Uusimpia tämmöisiä hosteja ei aina tunnista omat botit. Niille on tyypillistä myös se, että nick on mitä sattuu englanniksi (esim. nasty, turtles, champion...) ja identissä on oikeastaan aina slug-merkki, esimerkiksi:

<fastcheck> ~nasty@123.123.123.123
tai: <turtles> ~TheSBot@123.123.123.123
Ja kuten huomaa tuosta, niin ident-osa on feikattu! Samoin komento /ctcp turtles version ei auta lainkaan, koska niistä saatavat tiedot on aina feikattu oikeilta irkkaajilta. Pahinta on näille stalkkeriboteille tietojen kopiointi oikeilta irkkaajilta, teoriassa tämä siis kattaa ainakin seuraavia tietoja: ident-osa, version-tiedot, oikeat nickit, keskustelut... Mutta itse en voi sille mitään, jos sallitte omien tietojenne väärinkäytön, minä en moista sallisi yhtään!

IRCnetin #starseeds-kanavalla on botti nimeltä Indigo. Quakenetin verkossa on myös #starseeds ja siellä ovat botteina Raptor ja Coach. Toiminnot kolmella mainitsemistani boteista vaihtelevat jossain määrin, mutta tällä hetkellä siis:

Coach tunnistaa useita eri E-koodeja (elintarvikelisäaineet) joita voi hakea tällä komennolla: .info hakusana, esimerkiksi:
.info E110 joka on pahamaineisen atsoväri nimeltä
Paraoranssi. Jotkut lisäaineet löytyvät myös niiden omilla nimillä, kuten vaikkapa kysely .info paraoranssi tuottaisi tuloksen irkkiin, missä on sitten ohjeistus lyhyesti, että millä hakusanalla löytyy. Nämä omilla lisäainenimillä olevat haut ovatkin usein lyhyitä, mutta toisinaan niissä voi olla lisäystä.

Indigo ei sisällä tuollaista E-koodisanastoa kuten Coach IRCnetissä. Tällä hetkellä se lisätään sinne sitten vuoden 2020 tammikuussa viimeistään, vaikka sanasto olisikin osin kesken.

Itse kyseinen E-koodisanasto on vielä keskeneräinen.

Coachin E-koodisanasto käyttää myös joskus värikoodausta neljällä eri värillä:
VIHREÄ = Vaaraton ja turvallinen.
KELTAINEN = Joillekin haitallinen tai sitten sen maine on kyseenalainen.
PUNAINEN = Vaarallinen lisäaine todistetusti. / Varo! Tämä E-koodi on pahamaineinen!
TUMMA SYAANI = Käyttö kielletty. / Poistettu E-koodilistalta.