Tähtisiemenet, Starseeds

Alkupuhe:
Teksti on pitkä ja näitä voi olla jopa hyvin vaikea löytää suomeksi. Tässä kaikki tummansyaanilla olevat tekstit on siis suomennettua tekstiosuutta ja sitten lyhyt (jos on lyhyt) kommenttiosuus. Olen jo aiemmin itse kirjoitellut lisäaineiden vaaroista, mutta nyt kirjoitan tämän sivun, joka on puolueeton ja kommenttikohdat ovat henkilön omia näkemyksiä, joten ne eivät edusta mitään tahoa tai järjestöä. Suomenkielisiä sivuja on kyllä, mutta niissä ei aina kaikki ole selvää mistä on kyse. Googletin ihan muuten vain aiheesta sanalla "tähtisiemen", mutten bongannut mitään sellaista, joka olisi lähellä tätä artikkelia. Itse mielenkiinnosta tämänkin sivun laadin ja pyrin puhumaan teksteissä myös totta. Etupäässä tämä sivu on lähinnä tarkoitettu sellaisille, joita kiinnostaa selvittää, onko heissä tähtisiemen (starseed).

Alla olevan tekstin lähde on englanniksi tämän linkin takaa löytyvällä sivustolla. Teksti syaanin sinisellä värillä on Allon, eli minun vapaasti suomentama ja kommentoima. Kommentit on erotettu alkavaksi näin: Allo kertoo tai vastaavasti, mutta tuo Allo on aina vakionimi, käytännössä lempinimi, jos niikseen tulee.


1): Muuttumaton tunne, ettei sovi mukaan ja kiusatuksi tuleminen nuoruudessa. Ei koskaan oikein tunnetta toisten joukkoon sopimisesta.

Allo kertoo:
Minua kiusattiin aikanaan koko 7-luokan ajan, olin koko 7-luokan erityiskoulussa ja samoin 8-luokan syyskauden. Tämä kiusaaminen esiintyi myös Hallin silloisella yläasteella lähinnä piikittelynä. Jos toista kiusattiin, inhosin sitä toisen kiusaamista. Minä katkaisin itse kiusaamiseni sillä, kun kotio palattuani ilmiannoin kiusaajani ja en muista kaikkea tästä, mutta silti se kiusaus loppui. Yleensä kouluaikana en ikinä kiusannut toisia, puolustanut kiusaajia vaan en ottanut osaa semmoisiin tilanteisiin, yhdessä tapauksessa työnsin seiskaluokalla kiusaajani kumoon maahan välitunnilla, tästä tarkemmin alempana sivulla lienee lisää.

Tätä kohtaa 1 voipi myös tulkita siten, että on yksinäinen susi luonteeltaan, sellainen elää omissa oloissaan, arvostaa yksinäisyyttä ja ei viihdy pitkiä aikoja (vaihtelee henkilökohtaisesti) toisten ihmisten seurassa.

2): Lentämisen kaipuu tai monien matkustusten teko, eli tarve matkailla usein jonnekin, olipa se kotimaassa pelkästään vaikkapa. Tällä olisi ehkä tapa saada tuntemaan, että olet matkalla kotiin.

Allo kertoo:
Jaa-a, vaikea sanoa mitään erityistä asiasta, osa toki matkailee paljon, osa taas vähempi. Kesäaikana pidän jo siitä, jos pääsen jonnekin matkalle, tämmöisiä ovat myös käynnit Jukolan kisatapahtumissa, joissa se tunnelma on ihan toisenlainen kuin mitä kotona katsojille välitetään kuvaa telkkarista. Kesällä 2016 tein yhteensä noin 11 eri pituista soutureissua Tervajärvellä ja Vessarinselällä, yksin nekin ja otin valtavat määrät digijärkkärikuvia ja videodataa. Minulla tuo soutuharrastus jatkuu yhä nykyäänkin ja edelleen. Toki noudattaen turvallisuutta vesillä käyttämällä yllä pelastusliivejä, jotka ovat muutenkin pakolliset vesillä.


3): Ulkoasusi vaihtaminen, eli hiusten värjäys uudelleen, hiustyyli, vaatetustyyli: tunnen että kaikki tämä on tapa meille hahmotella, keitä olemme.

Allo kertoo:
Miten mieltymys maastonväriseen vaatetukseen sitten? Kuten woodland-kuvioiset t-paidat, oliivinvihreät maiharit kesäaikana ulkoillessa metsissä, maiharit vuorauksella (mustat) talvikäyttöön. Tilasin näitä Varustelekalta ja totesin, että ne ovat laadullisesti paljon kestävämpiä jopa rasituskäytössä kuin normaalikaupasta ostetut kengät tai vaatteet. Entä sellainen taas, joka ei välitä valtavirran muodeista, vaan haluaa erottua ihmismassasta jotenkin.

4): Unet tai kohtaamiset Telluksen ulkopuolisista olioista. Kohtaamistuntemukset Telluksen ulkopuolisista olioista.

Allo kertoo:
Entä unet, joissa on mustapukuinen mies? Näitä unia on ollut nyt kaksi, molemmat ahdistavia. Kerran näin unta, että olin hereillä ja kaapin vieressä oli mustiin pukeutunut mieshahmo. Herättyäni kirjoitin jotain outoa paperille ja menin syömään voileipiä paniikissa yöllä, noin kahden aikaan. Toinen oli sellainen, että niitä oli useita, ehkä 3-5 rivissä samanlaisia mustapukuisia mieshahmoja. Unessa tunsin olevani tutkimuspöydällä. Herätessäni säikähdin valtavasti ja muistan kun huusin: "Mustapukuisia miehiä! Ne tarkkailee minua!" Tämä taas yöaikaan ja onneksi en asu talossa, jossa vallitsee ns. hiljainen aika (kuten kerrostalossa). Tosin on ollut muitakin erikoisia unia.


5): Kiinnostuksena tiedeleffat ja tv-sarjat. Salaiset Kansiot, Ratkaisemattomat Mysteerit ja mikä hyvänsä joka vaikuttaa olevan hengellistä ja epänormaalia.

Allo kertoo:
Nuorempana seurasin Salaisia Kansioita, joista en paljoa muista enää. Seurasin myös nuorena Tähtiporttia, josta iskostui mieleeni juuri se tv-sarjan portaali. Nykyisin kirjoitan kirjoja oindeiksi itseään kutsuvista dinosaurushahmoista, jotka ajattelevat ihmisten tavoin, mutta käytösmalleissa, mittayksiköissä ja pukutyylissä on eroja. Tapahtumat näissä fantasia-scifi sarjoissa sijoittuvat 2250-luvulla olevaan Terra Alba-planeettaan.

Sain aikanaan nimelle inspiraatiota samaa nimeä kantavasta Albion-roolipelistä, joka oli 1990-luvun lopun suosikkipelejäni ja on yhä. Tarinoissa olevista tapahtumista yksikään ei liity mitenkään itse peliin, vaikka ideoita siitä pelistä onkin lainailtu. Nykyisin muutin planeetan nimeksi Terra Alban (valkoinen maa suomeksi), ettei leimata matkijaksi.

Samoissa tarinoissa on myös usein viittauksia portaaleihin, eli tähtiportteihin eli arkkeihin, näitä on yleensä kuvailtu renkaan muotoiseksi, johon menemällä sisään tulee lähes heti ulos valitussa määränpäässä, johon kulkuyhteys muodostuu ja määränpäähän saapumisen aikaeroa ei ehdi edes huomata kuin että korkeintaan aikavyöhyke voi olla eri.

Sikäli mielenkiintoista, erään tarinan aiheeseen liittyy ns. musiikkikristallit. Samoin mainintoja esiintyy toisinaan myös hopeisista maan, tulen, ilman ja veden elementtitikareista. Tuon aikakauden teknologia on hyvin erilainen ja sen takia yhä tutkin asioita, joista saisin taas inspiraatiota kirjoittaa. Olen jopa piirtänyt ja jälkieditoinut tietokoneella fiktiivisiä paikkoja, jotta tiedän mistä kirjoittaa.

Kiinnostavia elokuvia ovat itseni osalta Terminator 1-4, Demolition Man (huumorinsa osalta) ja Pimeän Uhka (Elokuva rahtialuksen matkaajista planeetalla pakkolaskun jälkeen, jossa kaikkialla on autiomaata ja eri tähtijärjestelmä.) Perjantai 13: Jason X ja tuossa oli osa vain. Toki voisi mainita vielä seuraavat: Star Wars E1, E4, E5, E6 ja The Cube, Cube 2: Hypercube sekä Cube Zero. Kaikki mainitut leffat on nähty vähintään kerran elämän aikana, osa useamminkin. Lisäksi itseäni kiinnostaa tätä nykyä myös peleissä olevat, erilaiset mysteerit ja seikat; joissa on jotain kiinnostavaa.

6): Rakkaus tieteeseen ja spritismiin ikään kuin se on yhtä. Uskomus, että tiede ja spritismi voivat olla sovussa.

Allo kertoo: Tiede kiinnostaa sen vuoksi, joka ilmeni jo kohdassa numero 5. Totta kai tiede ja tekniikka kehittyy jatkuvalla vauhdilla. Tuskin monikaan enää 2050-luvulla muistaa näitä Windows-käyttöjärjestelmiä juurikaan. Ei aiheesta sen enempää toistaiseksi.

7): Inhoat väkivaltaa kaikessa sen muodossa. Jos sitä on leffoissa, telkkarissa, tapahtumissa maailmalla, tai yksityisissä asioissa (vaikkapa jos näet jonkun sukulaisen piiskaavan koiraa, niin tunnet inhoa asiaa kohtaan jopa hyvinkin laajalti); niin haluat olla itse näistä pois osapuolena.

Allo kertoo: Miksi ihmeessä ihmiset piiskaavat koiria remmein, risuin ja usein vain siksi, että koira karkasi kotoa. Mitä tässä on järkeä, siis tämän tyylisen ihmisen ajatusmaailmassa, joka piiskaa koiraa? Olen nuorena jo nähnyt, kun eräs tarttui karannutta koiraansa tullessaan sitä hakemaan, kaulapannasta ja piiskasi koiransa. Muistan kun sanoin: "Ei noin saa tehä..." juuri tuo kun lapsi ilmaisee inhoa asiaa kohtaan, kertoo onko lapsi hyvä vai paha luonteeltaan. Muistan myös erään koiran piiskaukset vain siksi, että paketti paperirullia oli revitty osittain, ei kaikkia läheskään. Edelleen tunnen inhoa erään koiran piiskauksia kohtaan, vaikka aikaa on jo vuosia, ehkä yli 15 vuotta, en osaa sanoa.

Silti muistan pari koiran piiskaustapausta aika päivänselvästi, jotka voinen kertoa, joitain yksityiskohtia on saatettu muuttaa tarkoituksella: Ensimmäisessä tapauksessa koira oli kissan kanssa samassa kerrostaloasunnossa. Koiran hoitaja oli raivostunut sekarotuiselle koiralleen Jeremiaalle siitä, kun Jeremias oli tuhonnut osan 16 kappaleen talouspaperirullia sisältävästä paketista. Tämä Jeremias pakeni sängyn alle, kun näki että B aikoo antaa sille remmiä. Kuulin huudon: "Älä helvetin koira kuse sinne sängyn alle!" En tiedä miten se sen koiran sai sieltä, mutta koira sai noin 6x remmistä piiskaa. Myös saman kämpän angorakissa katseli piiskausta, mutta pakeni sitten olohuoneen sohvan taakse karkuun. (
Jeremias = koiran nimi muutettu)

Toinen tapaus oli narttukoirasta, joka oli karannut tänne ja oleili vajan alla. Bongo eli vielä silloin ja kun koiran omistaja samalta kylältä sen haki, niin tämä hakkasi koiraa remmillä pitäen sitä samalla kiinni sen pannasta. Samalla kun koira viskattiin jeepin perään (oli nuori koira, jolla oli juoksut vasta alkaneet), niin minä sanoin: "Ei noin saa tehä!" Olin itse tuolloin vasta ala-asteella.

Jo aiemmin saatoin mainita, että itse en harrastanut kiusaamista kouluajalla, yhdessä tapauksessa muistan varmaksi, kun seiskaluokalla tönäisin ulkona silloisen kiusaajani maahan. Luen kyllä uutisia netistä ja jos luen että vaikka vanhus ryöstettiin, niin tuomitsen teon pahaksi teoksi. Sama juttu jos on uutinen, jossa on selvää vihapuhetta maahanmuuttajista, niin en salli lainkaan vihapuheita.


8): Olet luonnostaan parantaja ja/tai kanavoitsija. Rakastat auttaa ihmisiä ja eläimiä sekä mennä reitiltäsi pois tehdäksesi tällä tavoin. Olet töissä meediona tai parantajana.

Allo kertoo: Sen tarkemmin tätä kommentoimatta totean, että autan kyllä joissain yhteisöissä, vaikka aina ei löydy ratkaisua, niin silti se, jolle kohdistan auttamisen, voi hyötyä asiasta jos siis kyse on vaikka peliongelmista. Kahteen viimeksi mainittuun seikkaan en ota kantaa. Mitäs jos kirjoitan tarinankerrontaan joistain hahmoista, joka haluaa menetellä näin. Lasketaanko sellainen tähän sopivaksi vaiko ei?


9): Olet avulias, sekä herttaisa, sinulla on myös siisti ulkoasu. Olet hyvin vahdittu niiden kesken, jotka ovat lähipiiriäsi.

Allo kertoo: Tuli hieman kömpelö käännös, mutta hyvä jos ymmärrys säilyy. Itsellä on uskomus, että hyvisten (hyvien ihmisten) keskuudessa on auttajia ja suojelijoita; mutta niin on valitettavasti pahistenkin (pahojen ihmisten) keskuudessa vastaavasti. On myös syytä huomata, että pahat ihmiset hakeutuvat kaltaistensa seuraan. Samoin tekevät hyvät ihmiset myös. Sitten voisi ehkä puhua ryhmästä, joka ei ole vielä päättänyt suuntaansa. Tarkoitan siis ihmisryhmiä kaikista kansakunnista ja kieliryhmistä.


10): Kiinnostuksen kohdistuminen tiettyyn tähtijärjestelmään tai planeettoihin/planeettaan.

Allo kertoo:
Lasketaanko mukaan fiktiiviset planeetat? Näissähän on normaalisti eri aikarytmi kuin Telluksella, eli yksi maan kuukausi voi vastata siellä vaikka noin 45-47 päivää per kuukausi ja vuoden pituus olisi silti eri, vaikka kuukausia olisikin se tasan kaksitoista. Aiemmin vahvistin tiedon, että kirjoitan Terra Alballe sijoittuvista tapahtumista.

11): Sosiaalinen vaivalloisuus, sanojen jättäminen suuhunsa. Hankala tuntemus, että keskustelu on ohitse, mutta et ole varma miten tulisi jatkaa sananvaihtoa.

Allo kertoo:
Yleensä puhun enempi silloin, jos toinen henkilö keskustelussa on tuttu pidemmältä aikaa. Riippuu myös tilanteesta, epävarma nyt voi kuka tahansa olla. Voiko sitten sosiaalinen vaivalloisuus olla jokin tiedostamaton pelko, että munaa itsensä sillä, kun sanoo aiheesta, joka on toiselle outoa. Tämä on usein vastassa siinä, kun haluaa varoittaa toista tietyn makeuttajan vaaroista (ja tämä makeutusaine lähes tuhosi minut, tosin onnistumatta siinä) ihan normaalisti, niin varoitusta ei uskota, vaikka olen hyvin perillä eri asioista.

12): Et vain rakasta saada viimeisimpiä teknisiä laitteita, vaan myös opit miten käyttää niitä melko helpolla tai helposti. Olet nopea oppimaan.

Allo kertoo:
Tekniikan ja teknologian kehitys kiinnostaa minua. On kyllä totta se, että omaksun uudet asiat aika nopsaan jos vain kaikki asiat on selitetty hyvin. Itsellä on uskomuksina ainakin nämä:
- Tulevaisuudessa valokuituliittymät ja langattomat (nopeat) verkot ja yhteydet ovat arkea kaikkialla.
- Aspartaamille haetaan Suomessa käyttökieltoa ennen 2050 vuotta, syynä sen terveyshaitat: epilepsiakohtaukset, lihominen, kaljuuntuminen, näön huononeminen (itsellä Aspartaami tuhosi myös silmien näkökykyä), kuunaamaisuus, ennenaikaiset poismenot...
- 500 euron seteli katoaa rahaliikenteestä, koska sitä ei enää paineta ja tämä on keino vähentää pimeän ja likaisen rahan määrää maailmalla. Tuohon aikaan 500 euron seteli on vain lukuisten eri keräilijöiden keskuudessa.
- Kiintolevyjen kapasiteetti moninkertaistuu reilusti 2020-luvun lopussa.
- Älylasit ilmestyvät ihmisten saataville: älylasien tarkoitus on muuttaa vahvuuttaan, taittokykyään ja värien erottelua (jos on värisokea) muun muassa yksilöllisesti niitä tarvitsevalle ihmiselle. Samat älylasit voivat myös kesäisin tummentaa itsensä, joko puhekäskyllä tai napin painalluksella, tai sitten kosketustoiminnolla hoituva tummennus.

13): Kiinnostuksena muinaispyramidit, temppelit ja rauniot.

Allo kertoo:
Itseä on kiinnostanut ja kiinnostaa yhä tutkia hylättyjä paikkoja. Tämmöisiä ovat vaikka vanha tiilitehdas, vanha vehnämylly ja eräs raunioitunut navettarakennus keskellä ei-mitään, jonka kerran moporeissulla bongasin sattumalta, kun tutkin, mihin eräs tie johtaa.


14): Olet hieman erillään oleva (yksinäinen susi-luonne) ja ehkä karkea. Pyrit elämään elämääsi haaveissa. Sinun on hankala keskittyä maallisiin tehtäviin.

Allo kertoo:
Tietyssä mielessä totta osittain, saan aikaan tuloksia paremmin, kun lähistöllä ei ole muita
. Kesäaikaan kyllä viihdyn muidenkin parissa itsenäisesti, jos alue on tuttu ympäristönä. Kuljen metsissä silloin kun kuljen yksin, mutta toisinaan voi mukana kulkea minulle hyvin läheinen ystävä. Viimeiseen lauseeseen viitaten, toisinaan keskityn johonkin aiheeseen niin, että joku muu juttu unohtuu ja tulee tunne: "Mitähän olin hakemassa..." Tai sitten en aina ole varma (kuten tätä kohtaa kirjoitellessani), mitä tulisi kirjoittaa tekstiin. Kirjoitelmissa se näkyy inspiraatiovirran loppuna. Tämän vastapainoksi voi iskeä myöhemmin inspiraatiopuuska.

15): Olet työnarkomaani, jopa vapaapäivisin teet töitä. (Lisäselvitys tarpeen)

Allo kertoo:
Vaikea kommentoida, en ole töissä, viimeisellä työpaikallani opin kaiken mahdollisen asian. Silti SER-laitteiden purku kiinnosti tietyistä syistä. Työaikoina minua aina kiinnosti kovalevyjen magneetit, optiset linssit ja lasertulostimien valokuitujohtimet.

16): Uskot teoriaan, että enkelit ovat oikeastaan näkijöitä eri maista.

Allo kertoo:
Osa uskoo ja osa ei usko, itse olen vielä vähän epävarma. Ei tästä sen enempää nyt vielä.

17): Sinulla on vahva selvänäköaisti tai tietämys. Kykenet ennakoimaan asioita jo ennen kuin ne tapahtuvat ja tunnet kuin tietoutta jatkuvasti ollaan kanavoimassa kauttasi.

Allo kertoo:

Joskus on ollut tapahtumasarjoja, joka on käynyt toteen myöhemmin. Olen saattanut kirjoittaa kirjoitelmaan tiettyä kappaletta ja sitten olen jostain lukenut uutisen, jossa tapahtumat ovat oudon samankaltaisia. Tuorein tapaus on tätä kirjoitettaessa vain noin pari päivää vanha. Oli aiemmin ollut sähkökatkoksia ja sen takia oli venetsianlyhty (kynttilän nimike) pöydällä varalla. Päätin sytyttää sen sytkärillä ja lähes heti kun se oli tehty, tuli sähkökatkos joka kesti ehkä vartin ajan enintään.

Tämmöiset sähkökatkokset saivat minut harkitsemaan upsin ostoa.


18): Rakastat oppia yhtä paljon, kuin rakastat opettaa.

Allo kertoo:
Usein käsite "rakkaus" mielletään kiintymykseksi vastakkaista sukupuolta kohtaan. Toisaalta rakkaus voi olla myös sitä, että on jotenkin niin hyvä luonteeltaan, ettei voisi kuvitella edes lyövänsä toista. Rakkaus siis ei muistele kärsimäänsä pahaa, jota sai itse osakseen. Tarkoitan tällä sellaista, joka on piirteiltään hyvä; eli hyvä ihminen eikä kersku omilla saavutuksillaan. Kerskailuhan tarkoittaisi, että pitää omia suorituksiaan parempina kuin toisten suorituksia. En minäkään kersku omilla suunnistustaidoillani tai korosta jotain taitoani, näissä kyllä lähinnä sanon enintään, jos joku sanoo vaikka: "Hyvin selvisit vaikeista rasteista..." niin lähinnä kommentoin asiallisesti toisen kommenttia. Tarkemmin en tähän osaa kommentoida.

Lopuksi...
Oli paljon tekstiä, jos luit tänne asti, niin hyvä suoritus. Tässä voi olla ja on asiavirheitä. Tämän ei ole tarkoitus pelotella toisia.
Tekstini ei tosiaan edusta mitään tiettyä tahoa tai järjestöä, koitin sovitella tekstin vähän kaikille sopivaksi, sillä osa oudoksuu toisinaan ainakin liian suoria vastauksia, niinpä päätin laatia asiat näin.

LÄHDESIVUSTO, JOSTA HAIN SUOMENNOKSEN SYAANINSINISILLE TEKSTEILLE:
http://humansarefree.com/2014/08/18-traits-of-star-seed-are-you-one.html