Tähtisiemenet, Starseeds

Alkupuhe:
Teksti on pitkä ja näitä voi olla jopa hyvin vaikea löytää suomeksi. Tässä kaikki tummansyaanilla olevat tekstit on siis suomennettua tekstiosuutta ja sitten lyhyt (jos on lyhyt) kommenttiosuus. Olen jo aiemmin itse kirjoitellut lisäaineiden vaaroista, mutta nyt kirjoitan tämän sivun, joka on puolueeton ja kommenttikohdat ovat henkilön omia näkemyksiä, joten ne eivät edusta mitään tahoa tai järjestöä. Suomenkielisiä sivuja on kyllä, mutta niissä ei aina kaikki ole selvää mistä on kyse. Googletin ihan muuten vain aiheesta sanalla "tähtisiemen", mutten bongannut mitään sellaista, joka olisi lähellä tätä artikkelia. Itse mielenkiinnosta tämänkin sivun laadin ja pyrin puhumaan teksteissä myös totta. Etupäässä tämä sivu on lähinnä tarkoitettu sellaisille, joita kiinnostaa selvittää, onko heissä tähtisiemen (starseed).

Oma starseed-nimeni on muuten Allo Saurus. Itse nimi tarkoittaa suomeksi vapaasti kääntäen: Lisko Erilainen josta muodostuu taas sananmuunnoksena pseudonyyminen nimi suomalaisittain Esko Lirilainen.

Alla olevan tekstin lähde on englanniksi tämän linkin takaa löytyvällä sivustolla. Teksti syaanin sinisellä värillä on Allon, eli minun vapaasti suomentama ja kommentoima. Kommentit on erotettu alkavaksi näin: Allo kertoo tai vastaavasti, mutta tuo Allo on aina vakionimi, käytännössä lempinimi, jos niikseen tulee.


1): Muuttumaton tunne, ettei sovi mukaan ja kiusatuksi tuleminen nuoruudessa. Ei koskaan oikein tunnetta toisten joukkoon sopimisesta.

Allo kertoo:
Minua kiusattiin aikanaan koko 7-luokan ajan, olin koko 7-luokan erityiskoulussa ja samoin 8-luokan syyskauden. Tämä kiusaaminen esiintyi myös Hallin silloisella yläasteella lähinnä piikittelynä. Jos toista kiusattiin, inhosin sitä toisen kiusaamista. Minä katkaisin itse kiusaamiseni sillä, kun kotio palattuani ilmiannoin kiusaajani ja en muista kaikkea tästä, mutta silti se kiusaus loppui. Yleensä kouluaikana en ikinä kiusannut toisia, puolustanut kiusaajia vaan en ottanut osaa semmoisiin tilanteisiin, yhdessä tapauksessa työnsin seiskaluokalla kiusaajani kumoon maahan välitunnilla, tästä tarkemmin alempana sivulla lienee lisää.

2): Lentämisen kaipuu tai monien matkustusten teko, eli tarve matkailla usein jonnekin, olipa se kotimaassa pelkästään vaikkapa. Tällä olisi ehkä tapa saada tuntemaan, että olet matkalla kotiin.

Allo kertoo:
Jaa-a, vaikea sanoa mitään erityistä asiasta, osa toki matkailee paljon, osa taas vähempi. Kesäaikana pidän jo siitä, jos pääsen jonnekin matkalle, tämmöisiä ovat myös käynnit Jukolan kisatapahtumissa, joissa se tunnelma on ihan toisenlainen kuin mitä kotona katsojille välitetään kuvaa telkkarista.


3): Ulkoasusi vaihtaminen, eli hiusten värjäys uudelleen, hiustyyli, vaatetustyyli: tunnen että kaikki tämä on tapa meille hahmotella, keitä olemme.

Allo kertoo:
Miten mieltymys maastonväriseen vaatetukseen sitten? Kuten woodland-kuvioiset t-paidat, oliivinvihreät maiharit kesäaikana ulkoillessa metsissä, maiharit vuorauksella (mustat) talvikäyttöön. Tilasin näitä Varustelekalta ja totesin, että ne ovat laadullisesti paljon kestävämpiä jopa rasituskäytössä kuin normaalikaupasta ostetut kengät tai vaatteet.

4): Unet tai kohtaamiset Telluksen ulkopuolisista olioista. Kohtaamistuntemukset Telluksen ulkopuolisista olioista.

Allo kertoo:
Entä unet, joissa on mustapukuinen mies? Näitä unia on ollut nyt kaksi, molemmat ahdistavia. Kerran näin unta, että olin hereillä ja kaapin vieressä oli mustiin pukeutunut mieshahmo. Herättyäni kirjoitin jotain outoa paperille ja menin syömään voileipiä paniikissa yöllä, noin kahden aikaan. Toinen oli sellainen, että niitä oli useita, ehkä 3-5 rivissä samanlaisia mustapukuisia mieshahmoja. Unessa tunsin olevani tutkimuspöydällä. Herätessäni säikähdin valtavasti ja muistan kun huusin: "Mustapukuisia miehiä! Ne tarkkailee minua!" Tämä taas yöaikaan ja onneksi en asu talossa, jossa vallitsee ns. hiljainen aika (kuten kerrostalossa).

PÄIVITYS: Muistan yhä semmoisen unen, jossa kohtasin reptiliaanilta vaikuttavan, (muttei ilmeisesti ollut tämä kuitenkaan)
semmoisen olennon joka oli ihmistä korkeampia ja olemus hieman muistutti erästä hadrosauria (sorsaliskoa) eli tarkemmin corythosaurusta. Tämä istui minun vieressäni penkillä ja oli tuolloin aika syksyinen tunnelma ja olimme ulkona. Tällä olennolla oli siis kasvot kuin corythosauruksella. Tästä unesta kerron Youtubessa, tuolta voit katsoa, mitä kerron siitä. Huomioithan, että unesta on aikaa yli vuosi: https://www.youtube.com/watch?v=2D58wkyK4oY


5): Kiinnostuksena tiedeleffat ja tv-sarjat. Salaiset Kansiot, Ratkaisemattomat Mysteerit ja mikä hyvänsä joka vaikuttaa olevan hengellistä ja epänormaalia.

Allo kertoo:
Nuorempana seurasin Salaisia Kansioita, joista en paljoa muista enää. Seurasin myös nuorena Tähtiporttia, josta iskostui mieleeni juuri se tv-sarjan portaali. Nykyisin kirjoitan kirjoja oindeiksi itseään kutsuvista dinosaurushahmoista, jotka ajattelevat ihmisten tavoin, mutta käytösmalleissa, mittayksiköissä ja pukutyylissä on eroja. Tapahtumat näissä fantasia-scifi sarjoissa sijoittuvat 2250-luvulla olevaan Albion-planeettaan. Sain aikanaan nimelle inspiraatiota samaa nimeä kantavasta Albion-roolipelistä, joka oli 1990-luvun lopun suosikkipelejäni ja on yhä. Niin ikään Albion voisikin nimisanan puolesta tulkita muotoon "Valkoinen Planeetta". Tarinoissa olevista tapahtumista yksikään ei liity mitenkään itse peliin, vaikka ideoita siitä pelistä onkin lainailtu.

Samoissa tarinoissa on myös usein viittauksia portaaleihin, eli tähtiportteihin eli arkkeihin, näitä on yleensä kuvailtu renkaan muotoiseksi, johon menemällä sisään tulee lähes heti ulos valitussa määränpäässä, johon kulkuyhteys muodostuu ja määränpäähän saapumisen aikaeroa ei ehdi edes huomata kuin että korkeintaan aikavyöhyke voi olla eri. Sikäli mielenkiintoista, erään tarinan aiheeseen liittyy ns. musiikkikristallit. Samoin mainintoja esiintyy toisinaan myös hopeisista maan, tulen, ilman ja veden elementtitikareista. Tuon aikakauden teknologia on hyvin erilainen ja sen takia yhä tutkin asioita, joista saisin taas inspiraatiota kirjoittaa. Olen jopa piirtänyt ja jälkieditoinut tietokoneella fiktiivisiä paikkoja, jotta tiedän mistä kirjoittaa.

Kiinnostavia elokuvia ovat itseni osalta Terminator 1-4, Demolition Man (huumorinsa osalta) ja Pimeän Uhka (Elokuva rahtialuksen matkaajista planeetalla pakkolaskun jälkeen, jossa kaikkialla on autiomaata ja eri tähtijärjestelmä.) Jason X ja tuossa oli osa vain.


6): Rakkaus tieteeseen ja spritismiin ikään kuin se on yhtä. Uskomus, että tiede ja spritismi voivat olla sovussa.

Allo kertoo: Tiede kiinnostaa sen vuoksi, joka ilmeni jo kohdassa numero 5. Totta kai tiede ja tekniikka kehittyy jatkuvalla vauhdilla. Tuskin monikaan enää 2050-luvulla muistaa näitä Windows-käyttöjärjestelmiä juurikaan. Ei aiheesta sen enempää toistaiseksi.

7): Inhoat väkivaltaa kaikessa sen muodossa. Jos sitä on leffoissa, telkkarissa, tapahtumissa maailmalla, tai yksityisissä asioissa (vaikkapa jos näet jonkun sukulaisen piiskaavan koiraa, niin tunnet inhoa asiaa kohtaan jopa hyvinkin laajalti); niin haluat olla itse näistä pois osapuolena.

Allo kertoo: Miksi ihmeessä ihmiset piiskaavat koiria remmein, risuin ja usein vain siksi, että koira karkasi kotoa. Mitä tässä on järkeä, siis tämän tyylisen ihmisen ajatusmaailmassa, joka piiskaa koiraa? Olen nuorena jo nähnyt, kun eräs tarttui karannutta koiraansa tullessaan sitä hakemaan, kaulapannasta ja piiskasi koiransa. Muistan kun sanoin lapsena: "Ei noin saa tehä..." juuri tuo kun lapsi ilmaisee inhoa asiaa kohtaan, kertoo onko lapsi hyvä vai paha luonteeltaan. Muistan myös erään koiran piiskaukset vain siksi, että paketti paperirullia oli revitty osittain, ei kaikkia läheskään. Edelleen tunnen inhoa erään koiran piiskauksia kohtaan, vaikka aikaa siitä on jo vuosia, jopa yli 20 vuotta, en osaa sanoa tarkalleen.

Jo aiemmin saatoin mainita, että itse en harrastanut kiusaamista kouluajalla, yhdessä tapauksessa muistan varmaksi, kun seiskaluokalla tönäisin ulkona silloisen kiusaajani maahan. Luen kyllä uutisia netistä ja jos luen että vaikka vanhus ryöstettiin, niin tuomitsen teon pahaksi teoksi. Sama juttu jos on uutinen, jossa on selvää vihapuhetta maahanmuuttajista, niin en salli lainkaan vihapuheita.


8): Olet luonnostaan parantaja ja/tai kanavoitsija. Rakastat auttaa ihmisiä ja eläimiä sekä mennä reitiltäsi pois tehdäksesi tällä tavoin. Olet töissä meediona tai parantajana.

Allo kertoo: Sen tarkemmin tätä kommentoimatta totean, että autan kyllä joissain yhteisöissä, vaikka aina ei löydy ratkaisua, niin silti se, jolle kohdistan auttamisen, voi hyötyä asiasta jos siis kyse on vaikka peliongelmista. Kahteen viimeksi mainittuun seikkaan en ota kantaa.


9): Olet avulias, sekä herttaisa, sinulla on myös siisti ulkoasu. Olet hyvin vahdittu niiden kesken, jotka ovat lähipiiriäsi.

Allo kertoo: Tuli hieman kömpelö käännös, mutta hyvä jos ymmärrys säilyy. Itsellä on uskomus, että hyvisten (hyvien ihmisten) keskuudessa on auttajia ja suojelijoita; mutta niin on valitettavasti pahistenkin (pahojen ihmisten) keskuudessa vastaavasti.


10): Kiinnostuksen kohdistuminen tiettyyn tähtijärjestelmään tai planeettoihin/planeettaan.

Allo kertoo:
Lasketaanko mukaan fiktiiviset planeetat? Näissähän on normaalisti eri aikarytmi kuin Telluksella, eli yksi maan kuukausi voi vastata siellä vaikka noin 40-47 päivää per kuukausi ja vuoden pituus olisi silti eri, vaikka kuukausia olisikin se tasan kaksitoista. Mutta entäpä, jos jokin planeetta ei olekaan fiktiivinen, vaan hyvin kehittynyt globaalisti?

11): Sosiaalinen vaivalloisuus, sanojen jättäminen suuhunsa. Hankala tuntemus, että keskustelu on ohitse, mutta et ole varma miten tulisi jatkaa sananvaihtoa.

Allo kertoo:
Yleensä puhun enempi silloin, jos toinen henkilö keskustelussa on tuttu pidemmältä aikaa. Riippuu myös tilanteesta, epävarma nyt voi kuka tahansa olla. Voiko sitten sosiaalinen vaivalloisuus olla jokin tiedostamaton pelko, että munaa itsensä sillä, kun sanoo aiheesta, joka on toiselle outoa. Tämä on usein vastassa siinä, kun haluaa varoittaa toista tietyn makeuttajan vaaroista (ja tämä makeutusaine lähes tuhosi minut, tosin onnistumatta siinä) ihan normaalisti, niin varoitusta ei uskota, vaikka olen hyvin perillä eri asioista.

12): Et vain rakasta saada viimeisimpiä teknisiä laitteita, vaan myös opit miten käyttää niitä melko helpolla tai helposti. Olet nopea oppimaan.

Allo kertoo:
Tekniikan ja teknologian kehitys kiinnostaa minua. On kyllä totta se, että omaksun uudet asiat aika nopsaan jos vain kaikki asiat on selitetty hyvin.

13): Kiinnostuksena muinaispyramidit, temppelit ja rauniot.

Allo kertoo:
Itseä on kiinnostanut ja kiinnostaa yhä tutkia hylättyjä paikkoja. Tämmöisiä ovat vaikka vanha tiilitehdas, vanha vehnämylly ja eräs raunioitunut navettarakennus keskellä ei-mitään, jonka kerran moporeissulla bongasin sattumalta, kun tutkin, mihin eräs tie johtaa.


14): Olet hieman erillään oleva (yksinäinen susi-luonne) ja ehkä karkea. Pyrit elämään elämääsi haaveissa. Sinun on hankala keskittyä maallisiin tehtäviin.

Allo kertoo:
Tietyssä mielessä totta osittain, saan aikaan tuloksia paremmin, kun lähistöllä ei ole muita
. Kesäaikaan kyllä viihdyn muidenkin parissa itsenäisesti, jos alue on tuttu ympäristönä. Kuljen metsissä silloin kun kuljen yksin, mutta toisinaan voi mukana kulkea minulle hyvin läheinen ystävä. Viimeiseen lauseeseen viitaten, toisinaan keskityn johonkin aiheeseen niin, että joku muu juttu unohtuu ja tulee tunne: "Mitähän olin hakemassa..." Tai sitten en aina ole varma (kuten tätä kohtaa kirjoitellessani), mitä tulisi kirjoittaa tekstiin. Kirjoitelmissa se näkyy inspiraatiovirran loppuna. Tämän vastapainoksi voi iskeä myöhemmin inspiraatiopuuska.

15): Olet työnarkomaani, jopa vapaapäivisin teet töitä. (Lisäselvitys tarpeen)

Allo kertoo:
Vaikea kommentoida, en ole töissä, viimeisellä työpaikallani opin kaiken mahdollisen asian. Silti SER-laitteiden purku kiinnosti tietyistä syistä. Työaikoina minua aina kiinnosti kovalevyjen magneetit, optiset linssit ja lasertulostimien valokuitujohtimet.

16): Uskot teoriaan, että enkelit ovat oikeastaan näkijöitä eri maista.

Allo kertoo:
Osa uskoo ja osa ei usko, itse olen vielä vähän epävarma. Ei tästä sen enempää nyt vielä.

17): Sinulla on vahva selvänäköaisti tai tietämys. Kykenet ennakoimaan asioita jo ennen kuin ne tapahtuvat ja tunnet kuin tietoutta jatkuvasti ollaan kanavoimassa kauttasi.

Allo kertoo:

Joskus on ollut tapahtumasarjoja, joka on käynyt toteen myöhemmin. Olen saattanut kirjoittaa kirjoitelmaan tiettyä kappaletta ja sitten olen jostain lukenut uutisen, jossa tapahtumat ovat oudon samankaltaisia. Tuorein tapaus on tätä kirjoitettaessa vain noin pari päivää vanha. Oli aiemmin ollut sähkökatkoksia ja sen takia oli venetsianlyhty (kynttilän nimike) pöydällä varalla. Päätin sytyttää sen sytkärillä ja lähes heti kun se oli tehty, tuli sähkökatkos joka kesti ehkä vartin ajan enintään.


18): Rakastat oppia yhtä paljon, kuin rakastat opettaa.

Allo kertoo:
Usein käsite "rakkaus" mielletään kiintymykseksi vastakkaista sukupuolta kohtaan. Toisaalta rakkaus voi olla myös sitä, että on jotenkin niin hyvä luonteeltaan, ettei voisi kuvitella edes lyövänsä toista. Rakkaus siis ei muistele kärsimäänsä pahaa, jota sai itse osakseen. Tarkoitan tällä sellaista, joka on piirteiltään hyvä; eli hyvä ihminen eikä kersku omilla saavutuksillaan. Kerskailuhan tarkoittaisi, että pitää omia suorituksiaan parempina kuin toisten suorituksia. En minäkään kersku omilla suunnistustaidoillani tai korosta jotain taitoani, näissä kyllä lähinnä sanon enintään, jos joku sanoo vaikka: "Hyvin selvisit vaikeista rasteista..." niin lähinnä kommentoin asiallisesti toisen kommenttia. Tarkemmin en tähän osaa kommentoida.

Lopuksi...
Oli paljon tekstiä, jos luit tänne asti, niin hyvä suoritus. Tässä voi olla toki asiavirheitä. Tämän ei ole tarkoitus pelotella toisia.
Tekstini ei tosiaan edusta mitään tiettyä tahoa tai järjestöä, koitin sovitella tekstin vähän kaikille sopivaksi, sillä osa oudoksuu toisinaan ainakin liian suoria vastauksia, niinpä päätin laatia asiat näin.

LÄHDESIVUSTO, JOSTA HAIN SUOMENNOKSEN SYAANINSINISILLE TEKSTEILLE:
http://humansarefree.com/2014/08/18-traits-of-star-seed-are-you-one.html