Quakenet

Quakenet on laaja ja iso irkkausverkko, joka koostuu eri palvelimista eri maissa. Normaalisti Quakenet yleensä sallii viisi (5) yhteyttä samanaikaisesti per ip ellei ole trusteja joita annetaan lähinnä yhdistyksille ja palveluntarjoajille. Trustit ovat yleensä määritelty tyyliin 3 yhteyttä per ident, joten ei ole vaaraa G-lined tuomiosta, itse G-lined on kerrottu sivuilla http://varaani.net/unrealirc-komennot.html (Uusi ikkuna) kun selaa sivua noin puoleen väliin asti. Eri verkoissa on eri käytännöt näidenkin kohdalla, esimerkiksi Quakenetissä ei ole käytössä E:lineä, vaan verkkopalvelut kuten Q ja S sekä verkko-operaattorit ja adminit on suojattu +k flagilla ja U:linellä. Näiden merkitys on Quakenetissä eri, kuin joissain muissa verkoissa.

Quakenetissä on eri verkkopalveluita, joista tarkemmin alla, lista päivitetty 7.12.2014 viimeksi:
D = D on tilastointipalvelu (statistiikkapalvelu) ja sen voi kutsua kanavalle vain ja ainoastaan kanavan omistajat. D ei tarvitse muista palveluista poiketen op-statusta, vaan se idlaa kanavalla ja kerää tilastoja kanavan tapahtumista. D on myös uusimmasta päästä oleva Quakenetin apubotti.

G = NewServ HelpMod 2, /msg G help: G on kanavalla #help ja siltä voi kysyä privaviestitse apua eri ongelmiin.

N = NewServ Control Service: N on tarkoitettu julkisten uutisviestien välitykseen Quakenetin verkon käyttäjille. N-palvelu käyttää C-authia.

O = This is Operservice V2.40: Irc-operaattorit käyttävät tätä bottia muun muassa hankalien käyttäjien poistamiseen verkosta ja tämän avulla myönnetään trustit.

P = Proxyscan 2: Tämä on apubotti, joka tarkistaa kaikki verkkoon yhteyttä ottavat käyttäjät. Jos avoin proxy (välityspalvelin) löydetään, niin käyttäjälle annetaan väliaikainen porttikielto verkkoon.

Q = The Q Bot: Q-botin edeltäjä oli L-botti joka poistettiin käytöstä. L-botin poistuessa ne kanavat, joilla oli L-botti, saivat tilalle Q-botin ja samalla Q-botin saantikriteerejä laskettiin. Q on tarkoitettu kanavanhallintabotiksi ja kanavan operaattorit (riippuen miten heillä on valtuuksia kanavalla) voivat komentaa Q-bottia vaikkapa unbannimaan kaikki, määrittämään tervetuloviestin ja kaikkea muuta. Jos kanavalla on Q, se tarkoittaa että joku omistaa kanavan. Q voidaan myös poistaa jos ircopit havaitsevat kanavan rikkovan verkon sääntöjä. Q-botti on myös tunnistautumisbotti.

R = Service Request v0.23: R on tarkoitettu palvelujen vastaanottamiseen. R-botilta voi hakea Q ja S botteja omille kanavilleen. Lisäksi siltä voi pyytää kanavaoperaattorin statusta jos kanava on opless. R-botti ei toimi netsplittien aikana ja kanavaoperaattorin status myönnetään vain niille, jotka ovat olleet tarpeeksi kauan aiemminkin kanavaoperaattoreina.

S = SpamScan v2.08: S on Quakenetin vastaus viruslinkeille ja spammaukseen. S on vain suurilla kanavilla ja sen toimia ei voi ohjata tavallinen käyttäjä. S-botti poistaa ongelmallisen käyttäjän verkosta tai jopa estää pääsyn takaisin verkkoon. Vaikuttaa siltä, että S- ja R-botit eivät reagoi lainkaan eri bottien, kuten Eggdrop-bottien kautta tehtäviin pyyntöihin saada S kanavalla.

T = Trojanscan v2.73: Tämä on ehkä palveluista ilkein, koska tämä tarkistaa käyttäjiä troijalaisten ja virusten varalta käyttäen ns. häirintäbotteja, joihin on feikattu satunnainen ident ja hosti. Nick oli yleensä täyttä sianlatinaa sekä niihin on aina feikattu CTCP-tietoihin: mIRC v7.22 Khaled Mardam-Bey, eivätkä nämä reagoi pingeihin ja idlaavat kanavalla noin 4:20 minuuttia muuttaen joskus nickiään. Jos troijalainen tai virus löytyy, käyttäjä sai porttikiellon verkkoon. Tällä hetkellä ei ole varmassa tiedossa, miten hanketta on muutettu.

Huomioi pari seikkaa Quakenetistä:
- Verkko on laaja, operaattorit saattavat saavat satoja emaileja päivittäin, ei ole fiksua kysyä emailin kautta asiaa, joka on hoidettavissa myös joinaamalla tukikanavalle #help. Trustien osalta paras paikka on juurikin #help kanava. Trustien ansiosta voi normaali 5 per sama ip-raja ylittyä hetkellisesti ilman G:lineä
(Global Kill Line, eli vapaasti sanoen Globaali Bannilinja).

Tämä siis meinaa sitä, että jos trustisi ovat vanhentuneet, niin ilmoita asiasta englanniksi #help kanavalla, kerro rehellisesti kenen nimissä trustisi ovat. Asian selvittyä joku trusteja hoitava, jolla on oikeudet niitä muuttaa, (kaikilla verkko-operaattoreilla ei ole oikeuksia muuttaa) päivittää vanhentuneet trustitiedot ajan tasalle.