Anti-Scam Sivu


allyourmusic.net (46.28.53.152; 2e1c3598.lon.100tb.com, UK):
Sivusto tarjoaa tutustumistarjouksena 1 € hintaan koejäsenyyttä ja liittymislahjaa, jonka jälkeen sivusto alkaa suoraveloittaan tililtäsi isoja summia ellet irtisano tiliäsi. Salasanaa sivustolle ei saa, sähköposteihin ei vastata eikä sivustolla oleva numero ole toiminnassa. Sitten selviääkin uhrille, että kyseessä on huijaus ja ainut tapa katkaista jäsenyys on kuolettaa luottokortti, jonka numeroa on käyttänyt. Äänestin sivua jo WOT-sivuilla, eli Web Of Trust. Palvelimen ISP, jossa domain sijaitsee, on tässä:
Virtual Internet Ltd.

FACEBOOKIN HUIJAUSSIVUSTOT (LISTATTUNA) JA PETKUTUKSET (MURTO-OSA):
Jokaisen oma asiahan se on, haluaako spammia tuplaten tai triplaten, mutta itse en kyllä halua enempää spammia. Kannattaa myös olla tarkka siinä, minne antaa yhteystietonsa. Esimerkiksi ohjelmat tulee hankkia luotettavalta jälleenmyyjältä tai suoraan valmistajalta. Jaa miksikö mustalistaan näitä Facebookin tykkää&jaa -sivustoja? No siksi, koska ensinnäkin tykkäys nostaa sivun näkyvyyttä jolla näitä huuhaa-arvontoja on. Kuvat on toiseksi kopsittu usein eri sivustoilta luvatta. On Facebookin säännön vastaista edellyttää osallistujilta tykkäämistä ja kuvan jakamista ja sitä paitsi se tykkää&jaa ei saa aikaa arvontaan osallistumista vaan oikeasti pitää klikata linkkiä, jossa aukeaa "arvontasivut" ja ylläripylläri, kun koemielessä avasin arvontalinkin, tuli tämmöinen ja WOT (Web Of Trust, selainliitännäinen) huutaa punaista valoa ja tuon domainin sijaintimaa on Tanska eikä Suomi:


Paljon reaaliaikainen listaus näkyy nykyisin nassukirjan Feikit Ja Huijarit-sivulla, jossa on tietoa näistä arvontakusetuksista.
Moni hyvä ihminen on estetty taas huijausarvontasivuilta; kun ovat huomauttaneet huijaussivulle laittomuuksista tai pitäneet moraalisaarnan.

Näille sivuille on kopioitu luvatta eri valmistajien sivuilta useita kuvia arvontahuijauksiin, jolloin se sivu, joka näitä luvatta jakaa niin sanottuun phishing-tarkoitukseen, syyllistyy tekijänoikeusrikokseen; koska kuvan oikealta haltijalta ei nämä törkysivut Facebookissa kysy lupaa, vaan kopsivat ja jopa muokkaavat kuvia. Silti Googlen kuvahaku kyseisiä kuvia hakemalla paljastaa petoksen. Eli jos kerrot kuvan kopioinnista/sanot moraalisaarnan, sivusto yleensä poistaa kommenttisi ja estää sinut. Se viimeistään kertoo, että sivustolla ei ole nyt puhtaat jauhot pussissaan. Moni kuvahuijauksen ilmaissut näillä sivuilla onkin saanut eston sivuille Facebookissa.

TÄMÄ TARINA ON PERÄTÖN!
Yllä olevaa tarinaa on kirjoitettu kohtuuhyvällä suomella, mutta pieniä kielioppiviheitä löytyy. Tätä on jo menneinä vuosina jaettu somessa ja Facebookissa, valetarinaa ei saa kopioida ja liittää (eli jakaa) seinälleen. Ei Facebook tai sen sisaryhtiöt maksele mitään näiden jakamisesta profiileissa. Tarina itse on siis täyttä valetta ja löytyy mm. englanniksi. Tässä vedotaan selvästi ihmisten sääliin ja auttamishaluun. Eikö yhtään herää epäilys edes siitä, kun kehotetaan jakamaan eli kopioimaan, mutta viestissä ei ole mitään numeroa tai yhteys- saati nimitietoa?